Obyčejná voda? NE! Malý zázrak.

S vysokými teplotami, které v posledních dnech panují, není o přítomnosti léta už ani pochyb. Všechny letní radovánky už na nás čekají. Abychom si je ale pořádně užili, musíme se hlavně cítit dobře. Nejjednodušším způsobem, jak své tělo udržet plně funkční i v parných vedrech, je správný pitný režim!

Pokud své tělo dostatečně nehydratujete, v těle se hromadí toxiny, které způsobují únavu, ospalost a bolest hlavy. Dále může nedostatečný pitný režim způsobovat i větší chuť k jídlu nebo pocit těžkého žaludku.

Pokud byste chtěli spolu se správným pitným režimem svému tělu ještě ulehčit a podpořit hydrataci, pomůže vám tkáňová sůl NATRIUM MURIATICUM (více info zde).

S čím vším nám může voda pomoci?

Kyslík pro naši krev

Dostatečný pitný režim pomáhá okysličovat krev. Okysličená krev pak zajišťuje lepší chod všech našich funkcí a snáze mění tuky na energii.

Hydratace

Zvláště během horkých dní, kdy nás než voda láká především dobře vychlazená limonáda nebo pivo, je třeba myslet na to, že sladké limonády, alkohol nebo káva tělo naopak odvodňují. Proto když si dáte nějaký z výše zmíněných nápojů, je třeba nezapomínat ani na vodu. Je důležité nepít jen v případě, že máte žízeň, protože ta je už první známkou dehydratace. Myslete na to, že naše tělo je z 60% tvořeno vodou, která je potřeba k mnoha fyziologickým procesům. I v následku těchto procesů se voda z organismu vylučuje, ať už plícemi, kůží, močí nebo stolicí.

Pročištění

Voda na sebe váže nečistoty. Proto s dostatečným pitným režimem tělo „propláchnete“ a zbavíte toxinů, které se spolu s vodou z těla vyplaví. Pravidelným a dostatečný příjmem tekutin tak předcházíte rozvoji nejrůznějších civilizačních chorob.

Živiny a trávení

I když se stoupajícími teplotami většinou klesá chuť k jídlu, správné živiny naše tělo potřebuje pořád. To, aby byly po celém těle rozvedeny všechny bílkoviny, sacharidy, tuky i vitaminy které sníme, zajistí právě voda.
Navíc voda pomáhá rozpustit jídlem přijaté látky a ovlivní tak metabolismus, kterému se následně snadněji tráví.

Imunita

I obyčejná voda dává našemu tělu řadu minerálních látek, přináší mu stopové prvky a hlavně funguje jako kapalina, která zabraňuje přehřátí organismu. I když by se mohlo zdát, že v těchto teplých dnech není třeba o imunitu tolik pečovat, opak je pravdou. Většina imunitního systému se nachází v trávicí soustavě, která musí být pravidelně čištěna od odpadních látek, což zajistí opět voda. Chrání nás tedy před vznikem nejrůznějších zánětů a infekcí.

Je hlad převlečená žízeň?

Pokud máte pocit hladu znamená to, že tělu něco chybí a o něco si říká. Problém je většinou v tom, že my nedokážeme rozpoznat co. Častokrát by stačilo se napít. Výhodou může být i to, že voda na sebe navazuje i tuk, který poté lépe odchází z těla ven.

Vaše Renča